Now Reading
3NT3RTAINM3NT W33K #5 met Finding Dory, The Game Awards en Bioshock
0

3NT3RTAINM3NT W33K #5 met Finding Dory, The Game Awards en Bioshock

by Abe Schippers27 november 2015

In deze vijfde editie van 3NT3RTAINM3NT W33K is er aandacht voor: Finding Dory, The Game Awards, Resident Evil 6, Game of Thrones en The Walking Dead.

Film en TV

American Horror Story ook volgend jaar op TV

De Amerikaanse dramaserie “American Horror Story” zal volgend jaar terugkeren voor een zesde seizoen. Het zesde seizoen heeft nog geen officiële naam gekregen, maar zal dus ergens in 2016 op TV gaan verschijnen. Ook zullen de auteurs Ryan Murphy en Brad Falchuk terugkeren om de serie onder hun hoede te houden. Op dit moment is het vijfde seizoen van “American Horror Story” nog volop bezig. Mocht je nog niet zover zijn dan kun je op Netflix de eerste drie seizoenen bekijken.

12 jaar na “Finding Nemo” komt Pixar met “Finding Dory”

In 2003 verscheen de kaskraker “Finding Nemo”. Men ging massaal op zoek naar de geanimeerde versie van een “Clownvis” met als naam “Nemo”. Nu 12 jaar later is filmstudio “Pixar” volop bezig met een vervolg op deze zoektocht. De nieuwe film met als titel “Finding Dory” zal op 17 juni 2016 in de bioscoop te zien zijn. Om het wachten wat te verzachten heeft “Pixar”een trailer voor deze film onthuld. Deze is hieronder te bekijken:

Better Call Saul Mike NetflixBetter Call Saul seizoen 2 vanaf 16 februari beschikbaar

Netflix heeft bekendgemaakt dat het tweede seizoen van “Better Call Saul” vanaf 16 februari wekelijks te zien zal zijn op haar service. Er wordt verwacht dat het tweede seizoen van “Better Call Saul” uit 13 afleveringen bestaat. Mocht dit waar zijn, dan zou de laatste aflevering van het seizoen vanaf 10 april 2016 te zien zijn. De eerste aflevering van Better Call Saul was februari dit jaar te zien op Netflix. De serie is een spin-off van “Breaking Bad” en gaat over de advocaat Saul Goodman. Het verhaal van “Better Call Saul” speelt zich zes jaar voor de gebeurtenissen van “Breaking Bad” af. Het eerste seizoen van de serie telt tien afleveringen die allemaal beschikbaar zijn via Netflix.

Netflix serie “Daredevil” krijgt eigen Funko Pop! figuren

Daredevil Pop FunkoFunko Pop! heeft een nieuwe reeks figuren aangekondigd. Deze lijn bestaat uit enkele figuren uit de “Daredevil” serie van Netflix. Er verschijnen in totaal 5 nieuwe figuren, waaronder figuren van Matt Murdock, Wilson Fisk en natuurlijk Daredevil zelf. Funko Pop! figuren zijn te koop vanaf 14,99 euro. Mocht je meer willen weten over Funko Pop! lees dan ons artikel over deze verzamelobjecten. (http://www.pcplay.nl/funko-pops-kleine-verzamelobjecten-voor-iedereen/) En mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar de “Daredevil” lees dan hier (http://www.pcplay.nl/daredevil-seizoen-1-review/) onze review van het eerste seizoen van deze serie.

Game of Thrones Season 6 in april 2016 van start

HBO heeft middels een afbeelding het zesde seizoen van Game of Thrones officieel aangekondigd. Het zesde seizoen van de immens populaire serie zal vanaf april 2016 te zien zijn op HBO.Dit is een maand later dan we gewend zijn van Game of Thrones, in voorgaande jaren verscheen de eerste aflevering van een nieuw seizoen meestal in maart. Naast de release datum van het zesde seizoen is in de afbeelding een bloederige Jon Snow te zien. Er gaan al tijden geruchten rond rondom het lot van Jon Snow na de gebeurtenissen in de laatste aflevering van seizoen 5 van de serie. Met deze promotionele poster schept HBO alleen nog maar meer verwarring rondom de status van Jon. Met de vertoning van Jon Snow op deze poster is wel duidelijk geworden dat we het karakter hoe dan ook terug gaan zien. Het zij in levende vorm, als white walker of zijn dode lichaam. Hoe zien we Jon volgens jou terug? Laat het ons weten in de reacties!

Tech

Verloopt de communicatie van terroristen via de PlayStation 4?

De Belgische minister van Veiligheid en Binnelandse zaken heeft gesuggereerd dat de PlayStation 4 door terroristen gebruikt kan worden als communicatiemiddel. Het communicatiesysteem van Sony zou moeilijk te decoderen zijn voor veiligheidsdiensten. Volgens minster Jan Jambon is het moeilijker te decoderen dan Whatsapp. Sony heeft in middels gereageerd op deze suggestie. Sony zie het volgende: “De PlayStation 4 zorgt voor communicatie tussen vrienden en medespelers en, net zoals andere moderne apparaten, kan het apparaat misbruikt worden. Wij nemen onze verantwoordelijkheid om de gebruikers te beschermen erg serieus en daarom suggereren we aan onze gebruikers en partners om iets wat niet in orde lijkt te rapporteren. Als dergelijke activiteit bij ons bekend zijn, dan ondernemen we actie in samenhang met de gepaste autoriteit en dit zullen we blijven doen.”

De link tussen games en terroristen wordt in ieder geval gelegd. Dit zegt nog steeds niet dat de werkelijke communicatie tussen terroristen via game-chats verloopt.

Stichting Brein gaat vaker illegale uploaders aanpakken

In de eerste editie van 3NT3RTAINM3NT W33K kon je al lezen dat er mogelijk boetes voor Popcorn Time-gebruikers op komst waren. Er zijn op dit moment nog steeds geen boetes uitgeschreven voor gebruikers van illegale diensten zoals Popcorn Time. Het Nederlandse Stichting Brein heeft namelijk een andere tactiek. Brein is bezig om met een automatisch systeem illegale uploaders aan te pakken. Directeur Tim Kuik geeft aan dat het dat het om mensen gaat die echt als bron fungeren. Mensen die alleen bestanden downloaden worden vooralsnog met rust gelaten. Brein geeft aan dat het hoopt volgend jaar de eerste uploaders op te sporen met behulp van dit nieuwe systeem.

Gaming

Jaarlijkse Bioshock en Borderlands releases?

Uitgever Take Two heeft bekendgemaakt dat het van plan is om vaker Bioshock- en Borderlands games uit te geven. Dit heeft CEO Strauss Zelnick laten weten in een presentatie op de “MKM Parnters Investor Day”.

De CEO sprak over het jaarlijks uitbrengen van bepaalde gamefranchises. Hoe noemde Assassin’s Creed en Call of Duty al voorbeelden. Zelnick gaf aan dat spelers een franchise op deze manier beu kunnen raken. De CEO gaf wel aan dat sportgames wel kunnen wegkomen met een jaarlijkse release zonder dat de spelers het erg vinden.

Bioshock Infinite Booker Elizabeth 2K Games

Je vraagt je nu misschien af waarom een bedrijf dat aangeeft dat jaarlijkse releases niet werken, game jaarlijks wil lanceren. Dit zit zo: Volgens Zelnick is er binnen de Bioshock- en Borderlands franchises wel ruimte om meer games uit te brengen. Hij geeft niet aan dat dit jaarlijks zal zijn maar omdat deze franchises nu eens in de 3-4 jaar uitkomen, suggereert Zelnick een jaarlijkse of 2-jaarlijkse cyclus. De CEO geeft daarnaast aan dat de kwaliteit van de games niet achteruit mag gaan. Dit is in overeenstemming met de mededeling dat de Rockstar-franchises niet jaarlijks zullen lanceren om de “hoogste” kwaliteit te behouden.

Zou jij elk jaar een nieuwe Borderlands- of Bioshock-game willen spelen? Laat het ons weten door middel van een reactie!

Wat zijn de beste games van 2015?

Op donderdag 3 december vinden: “The Game Awards 2015” plaats in Los Angels. Op dit evenement worden prijzen uitgereikt aan de beste games van 2015. Dit gebeurt in verschillende categorieën. Bijvoorbeeld Game of the Year, Best Shooter, Most Anticipated Game, Esports Team of the Year en nog vele anderen. Ook worden er tijdens de show nieuwe beelden getoond van nog te verschijnen games. De organisatie van dit evenement heeft alle nominaties bekend gemaakt. En deze kun je hier vinden.

Komt er een Resident Evil 6 re-release voor PS4 en Xbox One?

Het Koreaanse “Game Rating Board” heeft mogelijk een re-release van “Resident Evil 6” voor de huidige generatie consoles gelekt. “Game Rating Board” heeft de game opgenomen in een lijst met games voor de huidige consoles. Natuurlijk bevestigt dit nog niks. De Koreanen lekten eerder al wel eens nog aan te kondigen releases, mogelijk is dat nu ook het geval. Resident Evil 6 verscheen in 2013 voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Resident Evil 6 Cast Capcom

Er komt een tweede seizoen van Telltale’s Game of Thrones

Vorige week verscheen de laatste episode van het eerste seizoen van Telltale’s Game of Thrones game. Telltale heeft meteen daarna aangekondigd dat er een twee seizoen komt. Ze lieten het volgende weten: “After this week’s finale, I’m pleased to officially confirm that there will be a second season of Telltale’s Game of Thrones series.”De ontwikkeling van dit tweede seizoen is zelfs al begonnen.

De trailer van de week

Vanaf april 2016 kunnen we gaan genieten van het zesde seizoen van Game of Thrones. Het eerste seizoen van Telltale´s Game of Thrones game kwam vorige week ten einde. De trailer van deze week is de Season Final Trailer van Telltale´s Game of Thrones. Zoals je hiervoor hebt kunnen lezen is het tweede seizoen ook al aangekondigd door Telltale. De laatste episode van Telltale´s Game of Thrones genaamd: “The Ice Dragon” is te spelen op PC, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360 en mobiele platformen.

De releases van aankomende week

Gamereleases:

 • 27 november 2015 – Bloodborne: Game of the Year Edition (PS4)
 • 1 december 2015 – Just Cause 3 (PS4, Xbox One en PC)
 • 1 december 2015 – Rainbow Six: Siege (PS4, Xbox One en PC)
 • 4 december 2015 – Uncharted 4: Multiplayer Bèta (PS4)

Filmreleases:

 • 3 december 2015 – Pawn Sacrifice (Bioscoop)
 • 3 december 2015 – Steve Jobs (Bioscoop)
 • 3 december 2015 – The Night Before (Bioscoop)

Seriereleases:

 • 28 november 2015 – Doctor Who Season 9 Episode 11
 • 30 november 2015 – The Walking Dead Season 6 Episode 8
 • 30 november 2015 – Homeland Season 5 Episode 9
 • 30 november 2015 – Gotham Season 2 Episode 11
 • 30 november 2015 – Supergirl Season 1 Episode 6
 • 30 november 2015 – Fargo Season 2 Episode 8
 • 1 december 2015 – The Flash Season 2 Episode 8
 • 2 december 2015 – Arrow Season 4 Episode 8
 • 2 december 2015 – Supernatural Season 11 Episode 8
 • 2 december 2015 – Limitless Season 1 Episode 11
 • 6 december 2015 – The Leftovers Season 2 Episode 10

De tip van de week

Aankomende maandag verschijnt er weer een nieuwe aflevering van The Walking Dead op FOX. Deze week is dat alweer de achtste aflevering van seizoen 6, de mid-season final. Deze staat bij The Walking Dead altijd gerand voor de nodige actie. Met een dreigende horde om Alexandria heen lijkt alles uit te draaien om een clash tussen de overlevers en de walkers. En de dood van enkele “belangrijke” karakters is natuurlijk niet uit te sluiten. De mid-season final van het zesde seizoen van The Walking Dead is op maandag 30 november om 22.00 uur te bekijken op FOX.

Fijn weekend!

What's your reaction?
Love it!
50%
Geïnteresseerd
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Hate It
0%
Niet leuk!
50%
About The Author
Abe Schippers
Ik ben erg divers als het aankomt op het gebied van films, games en series. Ik weet van vrijwel al deze onderwerpen wel iets af, en bij sommige franchises ben ik zelfs iets te fanatiek. Ik speur dan het hele web af op zoek naar meer info. Op PCPlay zul je voornamelijk reviews en top of flop lijstjes van mij lezen welke kunnen gaan over games, films of series. Veel leesplezier!