Software
Now Reading
CleanMyMac 2 Review
0

Een trage computer, veel bestanden die ongebruikt zijn of waarvan we niet eens meer wisten dat we ze hadden. Iedereen die een PC of Mac gebruikt kent dit probleem wel, maar wat doe je eraan? Standaard schoonmaak-programma’s binnen eerder genoemde besturingssystemen bieden niet een totaaloplossing voor het opschonen van de computer. CleanMyMac 2 wil hier verandering in brengen!

Wat is CleanMyMac?
CleanMyMac is een applicatie die te koop is via hun officiële webpagina, en belooft je een snellere en schonere computer. Zo wordt er bijvoorbeeld gescand naar je iPhoto bibliotheek, oude bestanden en ongebruikte bestanden. Tevens zal de applicatie je de mogelijkheid geven om geïnstalleerde programma’s te verwijderen met alle bijbehorende bestanden, iets wat op zowel Windows als Mac niet vaak gebeurt via de standaard deïnstalleer methode van het programma zelf.

CleanMyMac 2 Review Scanning Files

De applicatie
CleanMyMac is inmiddels aangekomen bij versie 2, deze versie past geheel in het design van OSX Mavericks, Apple’s laatste besturingssysteem. Het programma werkt heel gemakkelijk, je stelt in wat je wilt opschonen en vervolgens scant de applicatie op basis deze ingestelde opties naar overbodige bestanden. Het scannen gaat vrij over het algemeen snel, maar is afhankelijk van het aantal bestanden dat er gevonden zal worden. Na de scan kies je voor het verwijderen van alle gevonden bestanden of je verfijnt de te verwijderen bestanden.

CleanMyMac 2 Review Scan Old Files Overview

Naast de clean functie heeft CleanMyMac nog een aantal handige functies, zo kun je ervoor kiezen om bestanden individueel te verwijderen, je iPhoto bibliotheek kan worden opgeschoond en je krijgt ondersteuning bij het verwijderen van complete applicaties en programma’s. Deze (extra) functies zijn allemaal te vinden in het duidelijke en overzichtelijke menu van het programma, je hoeft nooit te zoeken naar een functie of optie. Het gebruikersgemak is dan ook een duidelijk uitgangspunt van de applicatie, dit zorgt ervoor dat het voor iedereen gemakkelijk is om gebruik te maken van de applicatie. Het enige nadeel aan de interface zou voor sommigen de taal kunnen zijn, deze is namelijk niet Nederlands maar Engels.

CleanMyMac 2 Review Scan Complete Delete Remove Clean

Goede resultaten?
Programma’s die zeggen een computer te versnellen doen vaak net niet genoeg en bieden niet een all-in-one oplossing, CleanMyMac is dit duidelijk wel. Het programma integreert goed met het OS en biedt een totaaloplossing voor alles met betrekking tot het versnellen van je computer en het opschonen van oude en ongebruikte bestanden. Tegenwoordig zitten er in de meeste computers echter SSD schijven waardoor een performance-boost zo goed als niet te merken is. Op oudere Mac-modellen is de aanwezigheid van het programma echter wel goed te merken.

PC Best Game Award 2014 PCPlay

Deze applicatie is getest op een MacBook Pro doormiddel van een pers-versie van MacPaw.

What's your reaction?
Love it!
0%
Geïnteresseerd
0%
Meh...
0%
Wat?
0%
Hate It
0%
Niet leuk!
0%
About The Author
Kevin van Wonderen
Met een passie voor games, schrijven over games! Dat is wat ik het liefste doe naast de games spelen, met de PC en Nintendo consoles als favoriet. Door middel van bovenstaande links ben ik te vinden op de verschillende social media websites. Bedankt voor het lezen van het nieuws en de reviews hier op PCPlay.nl, waar altijd veel tijd en moeite in wordt gestoken!