Reviews
Now Reading
CleanMyMac 3 Review
0

Vorig jaar gaf ik CleanMyMac 2 een PCPlay Award door de functionaliteiten en de algehele werking van het programma. Nu is er alweer een derde versie uit van deze schoonmaakapplicatie, maar of het je tijd en geld waard is om te upgraden? Dat lees je in deze review!

Opruimen die handel!
CleanMyMac is nog altijd een applicatie die je een schone en snellere computer probeert te geven. Zo wordt er bijvoorbeeld gescand naar je iPhoto bibliotheek, oude bestanden en ongebruikte bestanden. Maar sinds kort wordt daarnaast rekening gehouden met extra privacy functies en je (slordige) iTunes bibliotheek. Tevens zal de applicatie je de mogelijkheid geven om geïnstalleerde programma’s te verwijderen met alle bijbehorende bestanden, iets wat op zowel Windows als Mac niet vaak gebeurt via de standaard de-installeer methode van het programma of besturingssysteem zelf.

CleanMyMac 3 Review (1) MacPaw

Update of upgrade?
Het eerste wat ik me afvroeg bij het zien van deze nieuwe versie was: Is het een update of een daadwerkelijke upgrade? Is er genoeg nieuws om de prijs te rechtvaardigen? Er zijn tenslotte nieuwe features en uitbreidingen op bestaande functies, maar is dat echt €39,95 waard? Ontwikkelaar MacPaw heeft duidelijk veel nieuwe “functies” proberen toe te voegen. Zo wordt er nu dieper ingegaan op locaties en applicaties waarvan bekend is dat er veel onnodige bestanden achtergelaten. Er is bijvoorbeeld de nieuwe toevoeging die rekening houdt met bijlagen in je e-mails en je iTunes bibliotheek wordt geheel opgeschoond qua overbodige en verborgen bestanden. Daarnaast is er een privacy-onderdeel toegevoegd waarbij er extra rekening gehouden wordt met privacygevoelige data opruimen.

CleanMyMac 3 Review (2) MacPaw

Alles voelt simpelweg als een update aan, het programma schoont nog altijd je Mac op zonder een fundamenteel onderdeel drastisch te verbeteren. Wel zijn er absoluut duidelijke veranderingen op visueel gebied. Het programma is nu geheel in stijl van de laatste Yosemite-update, een positief iets voor degenen die zich storen aan applicaties die de oude look blijven houden.

Wat is er dan precies nieuw?
Ik noemde eerder al  een aantal vernieuwingen en toevoegingen die het programma wat bruikbaarder maken. Zeker als je nagaat dat de essentie van het programma, de Smart Cleanup verder verbeterd is. Ook is er naast de iTunes- en mailopruiming een dashboard toegevoegd die je een duidelijk overzicht laat zien van alle belangrijke informatie met betrekking tot je Mac. Hierbij is het overzicht van je schijven en de ruimte hierop verreweg het handigste. Ondanks het feit dat dit via het besturingssysteem ook al duidelijk te bekijken is, lijkt deze functie onmisbaar in een applicatie als deze.

CleanMyMac 3 Review (3) MacPaw

Het kopen waard?
MacPaw heeft duidelijk rekening gehouden met bestaande CleanMyMac 2 gebruikers, zij krijgen namelijk 50% korting tijdens het upgraden naar versie drie. Hierdoor komt de prijs afgerond uit op €20. Voor nieuwe gebruikers, die €39,95 moeten betalen is deze versie ook absoluut een aanrader om in te stappen. Deze derde versie is namelijk uitgebreider dan zijn voorganger met een duidelijk opruimoverzicht zoals je zou willen op je Apple-apparaten. Samenvattend is CleanMyMac 3 absoluut geen essentiële upgrade te noemen, eerder een solide update die het geld absoluut waard is.

What's your reaction?
Love it!
0%
Geïnteresseerd
100%
Meh...
0%
Wat?
0%
Hate It
0%
Niet leuk!
0%
About The Author
Kevin van Wonderen
Met een passie voor games, schrijven over games! Dat is wat ik het liefste doe naast de games spelen, met de PC en Nintendo consoles als favoriet. Door middel van bovenstaande links ben ik te vinden op de verschillende social media websites. Bedankt voor het lezen van het nieuws en de reviews hier op PCPlay.nl, waar altijd veel tijd en moeite in wordt gestoken!