Hardware
Now Reading
Cooler Master Octane Gaming Gear Combo Review
Goede prijs Badge
1
Pluspunten

Design
Premium-feel
Overvloed aan features
Prijs

Minputen

Muis en toetsenbord missen body

De Cooler Master Octane Gaming Gear Combo, een toetsenbord en muis bundel voor een kleine prijs. Het leek dan ook een bundel gericht op instappende gamers, die niet direct (te)veel geld uit wilde geven aan hun gaming gear. Toch weet Cooler Master te verassen met opvallend veel functies en mogelijkheden, die je normaal alleen op duurdere toetsenborden en muizen vindt.

MB7C – Toetsenbord
De bundel bestaat uit een muis en toetsenbord, met als meest aanwezige product, het toetsenbord. Als je denkt aan een typisch gaming toetsenbord, denk je hoogstwaarschijnlijk aan een design als dat van dit toetsenbord. Het design van het toetsenbord is op zijn minst opvallend, met scherpe hoeken en futuristisch ogende inhammen aan de zijkanten. Daarnaast heeft het toetsenbord beschikking over een zevental instelbare kleuren en anti-ghosting knoppen. Allemaal premium-features op een toetsenbord met een prijs die daar absoluut niet naar is. Daarnaast zijn er zelfs media toetsen voor het regelen van je multimedia tijdens productief gebruik, of het tijdens het gamen.

Cooler Master Octane Keyboard

Wat misschien nog wel belangrijker is dan het design, is de feel van het toetsenbord. Het toetsenbord heeft een normale grootte en beschikt naast de standaard- en multimediatoetsen. Het enige nadeel aan vrijwel alle toetsen is hoe plastic ze aanvoelen tijdens het typen of indrukken. De toetsen wiebelen en lijken niet geheel vast te zitten op het toetsenbord waardoor de knoppen de algehele feel van het toetsenbord geen recht aan doen.

MS35 – Muis
Naast het toetsenbord is er ook nog de muis. Ook deze heeft een aantal vernuftige toevoegingen, zo beschikt ook deze over bijvoorbeeld verlichting. Op deze manier kun je de gehele set in dezelfde stijl houden, of ervoor kiezen er een mini-lichtshow van te maken met de verschillende kleuren en pulse-opties die in te stellen zijn.

Ook de muis heeft dus features die je niet zou verwachten van een bundel met een prijs als deze. De muis kan namelijk 10.000.000 klikken verdragen, dit zijn aantallen die vergeleken kunnen worden met muizen die drie keer de prijs hebben van de gehele bundel. Verder voelt de muis vrij licht aan en mist body. Wat de muis daarentegen wel heeft zijn een aantal handige knoppen. Zo zitten er aan de linkerkant twee knoppen waarmee je door bijvoorbeeld wegpagina’s kunt bladeren. Er is zelfs rekening gehouden met DPI-instellingen, er zijn vier vooraf ingestelde opties die variëren van 500 DPI tot 3500 DPI.

Cooler Master Octane Muis

Functies in overvloed
Als je zoveel functies in een muis en toetsenbord weet te krijgen, moet dit overzichtelijk te regelen zijn. Normaal gesproken zal dit gaan via een softwarepakket of driver. Je krijgt dan een overzichtelijke interface die je verteld wat je in kunt stellen en hoe je dit het beste kunt doen. Cooler Master heeft er echter voor gekozen je dit te laten doen met behulp van knoppencombinaties. Zo stel je bijvoorbeeld de helderheid van de verlichting in met de FN-toets in combinatie met Page Up of Page Down. Dit heeft een voordeel en een nadeel, afhankelijk van hoe je de bundel gebruikt. Als je iemand bent die de verlichting of andere instellingen niet vaak aanpast, hoef je de knoppencombinaties slechts één keer te gebruiken. Als je daarentegen iemand bent die erg graag instellingen aanpast, dan moet je de verschillende knoppencombinaties onthouden, en is er ook geen overzichtelijke interface op je scherm die je verteld wat je precies ingesteld hebt.

Cooler Master Octane LED

Premium-feel, lage prijs
Zoals je leest ben ik ontzettend enthousiast over alle toevoegingen en features die op zowel de muis als het toetsenbord te vinden zijn. De prijs is daarom ook minstens indrukwekkend te noemen! De bundel kost slechts €44,99 en wat je hiervoor terugkrijgt is een ontzettend mooie bundel voor de instappende- of niet veel betalende PC gamers.

Conclusie
Ik ben ontzettend enthousiast over de Octane bundel geraakt door zowel de muis als het toetsenbord enige tijd te gebruiken. De functies die je als gamer wilt hebben zijn stuk voor stuk aanwezig en uitgevoerd op een zeer goede manier! Het enige wat ontbreekt is wat body voor zowel de muis, als de knoppen op het toetsenbord. Meer nadelen of mindere punten zijn er aan de bundel niet te vinden, en dat is absoluut ontzettend knap voor een bundel die slechts €44,99 kost. Als je opzoek bent naar een wat goedkopere muis- en toetsenbordcombinatie die gericht is op gamers, dan kun je met deze Cooler Master Octane bundel absoluut niet fout gaan! “GAME ON!”.

What's your reaction?
Love it!
50%
Geïnteresseerd
50%
Meh...
0%
Wat?
0%
Hate It
0%
Niet leuk!
0%
About The Author
Kevin van Wonderen
Met een passie voor games, schrijven over games! Dat is wat ik het liefste doe naast de games spelen, met de PC en Nintendo consoles als favoriet. Door middel van bovenstaande links ben ik te vinden op de verschillende social media websites. Bedankt voor het lezen van het nieuws en de reviews hier op PCPlay.nl, waar altijd veel tijd en moeite in wordt gestoken!
  • Youri Mulder

    Ik heb de oude bundel van cm storm 1 jaar geleden gekocht toetsenbord werkt nog perfect aleen de muis was na een half jaar al kapot 🙂