Hardware
Now Reading
Elgato HD60 Pro – Review
0

De HD60 Pro is naast de HD60 S beschikbaar. Aangezien we vorige week gekeken hebben naar de Elgato HD60 S, is nu de Pro-versie aan de beurt! Met één groot voordeel en één verschil (mogelijk nadeel), wordt de keuze tussen de S en Pro gelijk een stuk gemakkelijker. Waar kies je voor? Mobiliteit of Flexibiliteit?

HD60 S vs. Pro
De HD60 S en pro verschillen in basis niet veel van elkaar, als het gaat om prestaties. Beiden kunnen 1080p met 60 frames per seconde opnemen. Daarbij zijn ze beiden geschikt voor streamen en opnemen van gameplay op de huidige standaard, zoals je zou verwachten van een capture card. Toch is er een groot verschil en een mogelijk een nadeel aan de Pro, namelijk dat hij ingebouwd moet worden in je PC in plaats van extern via USB 3.0. Dit maakt hem niet portable en is mogelijk een ‘deal breaker’ bij het kijken naar een capture card. Wat dit wel als voordeel heeft, is dat het kaartje netjes weggewerkt zit in je PC, waardoor je geen losse kastjes en kabels aangesloten moet hebben in de buurt van de mee op te nemen PC.

Elgato-HD60-Pro-x264-CaptureZorgeloos opnemen met Master Copy
Het andere verschil, voor velen een groot voordeel, is dat de Pro flexibeler is in zijn manier van opnemen. Dit heeft alles te maken met de ‘Master Copy’-functie. Master Copy maakt het namelijk mogelijk om beelden ‘raw’ op te nemen terwijl je de capture card ondertussen gebruikt voor bijvoorbeeld streamen. Dit betekent dat terwijl je met een complete overlay, stream alerts en je microfoon een stream kunt verzorgen, terwijl ondertussen enkel de gameplay opgenomen wordt om later bijvoorbeeld te uploaden naar YouTube, zonder alle toeters en bellen van het streamen eromheen.

Software
Een ander belangrijk punt aan de capture cards is natuurlijk de software. Deze is gelijk aan die van de HD60 S en is daarmee zeer goed te gebruiken. Of je de software nu wilt gebruiken voor het streamen met een overlay, of enkel het opnemen van video, alle opties die je in basis zou willen hebben zijn er. Toch blijven applicaties als OBS of XSplit fijner in gebruik en hebben meer opties voor het streamen naar Twitch of Youtube, maar de Elgato software voldoet prima als basis.

Elgato-HD60-Pro-Software-Recording

De Elgato software is ook in combinatie met de HD60 Pro dik in orde!

Conclusie
De HD60 Pro is in basis een HD60 S die in te bouwen is, met de extra toevoeging van de Master Copy feature. Daardoor is de keuze tussen de twee ook gemakkelijk te maken. Ben je opzoek naar mobiliteit? Dan kies je automatisch de HD60 S. Vind je het belangrijker dat de kaart apart op kan nemen van je stream-gameplay? Dan kom je uit op de HD60 Pro. In beiden gevallen kun je in elk geval niet mis gaan als het gaat om een goede capture card. De software is dik in orde, de specificaties voldoen aan de huidige eisen en in beide gevallen zijn ze zeer geschikt voor zowel opnemen als streamen. Je betaalt er tenslotte ook €199 (adviesprijs) voor, dus goede kwaliteit is geen overbodige luxe!

De Elgato HD60 Pro is beschikbaar en wordt (online) verkocht voor €199.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Elgato HD60 Pro
Author Rating
51star1star1star1star1star
What's your reaction?
Love it!
50%
Geïnteresseerd
50%
Meh...
0%
Wat?
0%
Hate It
0%
Niet leuk!
0%
About The Author
Kevin van Wonderen
Met een passie voor games, schrijven over games! Dat is wat ik het liefste doe naast de games spelen, met de PC en Nintendo consoles als favoriet. Door middel van bovenstaande links ben ik te vinden op de verschillende social media websites. Bedankt voor het lezen van het nieuws en de reviews hier op PCPlay.nl, waar altijd veel tijd en moeite in wordt gestoken!