Now Reading
Funko Pops – Kleine verzamelobjecten voor iedereen
4

Funko Pops – Kleine verzamelobjecten voor iedereen

by Abe Schippers18 augustus 2015

Je vraagt je misschien af: “Wat zijn Funko Pops?”. Funko is een Amerikaans speelgoedbedrijf en Pops zijn de bekende vinyl figurines van Funko. Door dit product is Funko over de wereld bekend geworden. In dit artikel lees je alles over de Pops van Funko, van het grote aanbod tot de plaatsen waar je zelf “Pops” kunt bemachtigen.

Wat zijn Funko Pops?

Funko Pops Deadpool Marvel FigurineMisschien heb je door de inleiding van dit artikel een idee gekregen over wat Funko Pops zijn. Voor de volledigheid zal ik nog één keer uitleggen wat Funko Pops nu precies zijn. In 1998 ontstond het speelgoedbedrijf Funko, en in haar eerste jaren produceerde Funko vooral Bobbleheads. Dit deden zij een lange periode totdat in 2005 de eerste “Pop” geproduceerd werd. Een “Pop” is een figurine wiens hoofd te groot is voor z’n lichaam, zoals bij een Bobblehead. Bij een Pop kan het hoofd echter niet heen en weer schudden.

Aanbod

Er zijn blanco figuren, deze zijn bedoeld voor creatieve kopers die bijvoorbeeld hun favoriete gamekarakter of zichzelf willen namaken. Voor de niet-creatievellingen zijn er natuurlijk figuren die al van tevoren geschilderd zijn, en het aanbod van deze figuren is immens! Er zijn op dit moment meer dan 1000 verschillende Pops beschikbaar, en dit aantal groeit nog elke dag.

Funko bezit namelijk een groot aantal bekende licenties waardoor zij Pops van bijna alle bekende games, films en tv-series wel figuren beschikbaar hebben. Zo zijn er figuren van onder andere de volgende licenties: Disney, Assassin’s Creed, Bioshock, NFL, Marvel, Game of Thrones, World of Warcraft en Star Wars. Kortom te veel om op te noemen. Er is dus voor ieder wat wils of je nu een gamer, filmfan, sporter of seriefanaat bent. De Pops komen daarnaast ook in verschillende maten. De standaard Pop ongeveer 9 centimeter hoog, maar er bestaan ook grotere en kleinere Pops. Die variëren van 7 tot z’n 15 centimeter. Ook zijn er elke sets die bekende voertuigen met zich meebrengen, zoals bijvoorbeeld de camper uit Breaking Bad.

Funko Pops Breaking Bad Figurine

Mijn eigen collectie

Ik ben pas sinds kort in aanraking gekomen met de Funko Pop figuren. Dit is mede de reden waarom ik dit artikel schrijf. ik zou namelijk ook graag zien dat er meer mensen in aanraking komen met Funko Pops. Mijn collectie bestaat op dit moment uit z’n 10 figuren, ik heb onder andere Jon Snow uit Game of Thrones, Jax Teller uit Sons of Anarchy, Sam en Dean uit Supernatural en ‘Heisenberg’ uit Breaking Bad. Zoals je merkt zijn dit allemaal karakters uit tv-series. Ik heb mezelf voorgenomen om van al mijn favoriete series een aantal Pops te verzamelen. Dan wordt je natuurlijk blij van het nieuws dat er eind dit jaar weer een lading nieuwe figuren wordt uitgebracht. Bij deze nieuwe figuren zitten onder andere karakters uit Sherlock, Bioshock en Monthy Python. Kortom er is genoeg te verzamelen doordat Funko in het bezit is van alle grote licenties en dat is wat deze figuren voor mij zo interessant maakt.

Funko Pops Avengers Marvel Figurines

Hopelijk zijn jullie enthousiast geworden van dit artikel en gaan jullie zelf ook op zoek naar interessante Funko Pop figuren. Misschien heb je zelf ook al een grote collectie en naar zulke collecties zijn we natuurlijk erg benieuwd. Deel dit dan ook vooral in de reacties. Funko Pops zijn bij genoeg winkels in Nederland verkrijgbaar dus je zou in elk geval geen moeite moeten hebben met het vinden van jouw favoriete figuurtje.

What's your reaction?
Love it!
80%
Geïnteresseerd
20%
Meh...
0%
Wat?
0%
Hate It
0%
Niet leuk!
0%
About The Author
Abe Schippers
Ik ben erg divers als het aankomt op het gebied van films, games en series. Ik weet van vrijwel al deze onderwerpen wel iets af, en bij sommige franchises ben ik zelfs iets te fanatiek. Ik speur dan het hele web af op zoek naar meer info. Op PCPlay zul je voornamelijk reviews en top of flop lijstjes van mij lezen welke kunnen gaan over games, films of series. Veel leesplezier!
 • Ik ben benieuwd of sommigen van jullie ook in het bezit zijn van Funko Pop figuren. Mocht dit zo zijn dan zie ik graag foto’s of video’s in de reacties!
  In de toekomst ben ik van plan om opnieuw een artikel te maken over Funko Pops, waarover zou dit volgens jouw moeten gaan? Misschien moet ik mijn verzameling laten zien of een lijstje maken van een aantal toffe pops!

  • Basura Nephilim

   Leuk artikel Abe ^^
   Funko poppen krijg ik ook het één en ander van mee, omdat ik de spellekijn in leeuwarden volg (een spellen en wargaming winkel). Hier verkopen ze ook de funko poppen.
   Het idee van Funko poppen is leuk, maar ik denk dat dit niet voor iedereen weggelegd is.

   Zelf ben ik iemand die ook een tijdje figurines van zijn favorite fictieve karakters en onderwerpen heeft verzameld. Helaas heb ik nu geen ruimte meer om ze te displayen, dus heb ik ze opgeborgen (ze stonden altijd op mijn breedbeeld TV, maar die is al jaren vervangen voor een HD één).

   Voor merchandise lijken er altijd meerdere stijlen te zijn, en hierbij valt Funko toch wel heel erg in het schattige en komische gedeelte.
   Dit staat lijnrecht tegenover wat ik zelf bijvoorbeeld heel gaaf vind: Super realistisch of abstract, maar altijd met een wat aggresieve of serieuze ondertoon.

   Elke keer als ik de Funko’s zie denk ik altijd weer: Wow, dat is wel een beetje heel gemakkelijk cashen op een simpele uitstraling, het is toch echt niets voor mij. Dat zal het ook nooit worden, door de ondertoon en stijl van de Funko’s

   TL/DR:
   Alhoewel het goed te begrijpen is waarom mensen de Funko Pops ontzettend leuk vinden, is het een stijl die niet iedere verzamelaar zal aanspreken.

   Foto van een paar van mijn eigen verzamelde dingen en figurines:
   http://imgur.com/Q5WS16v
   Heel andere stijl dan bijv de funko pops.

   • Bedankt voor je reactie Fokke! Heb altijd veel plezier in het schrijven van een artikel en vooral als er daarna leuke reacties komen.
    Ik heb van de week nog een Funko gekocht bij de Spellekijn, vond het een leuke winkel met fijn personeel. Moest alleen wel eventjes goed zoeken naar de desbetreffende Funko (er waen er namelijk erg veel en ze stonden allemaal door elkaar heen.
    Ik heb op dit moment ook al aardig wat merchandise verzameld, ik ga daarover in de toekomst nog wel een artikeltje schrijven. Ik vind beide soorten figuren (realistisch en schattig) erg leuk en heb van beide een aantal. Moet wel toegeven dat ze ietwat aan de dure kant zijn.Je moet geld over hebben voor je hobby’s nietwaar?

    Ik moet zeggen dat masker van de foto ziet er tof uit 😉 Heb je nog meer dan op de foto zichtbaar is?

 • Pingback: 3NT3RTAINM3NT W33K #5 met Finding Dory, The Game Awards en Bioshock - PCPlay()