Gaming
Now Reading
10 PC-games om naar uit te kijken dit najaar!
0

10 PC-games om naar uit te kijken dit najaar!

by Abe Schippers23 juli 2016

De zomer is nog maar net begonnen, maar het najaar ligt alweer om de hoek. Na een zomerperiode waarin vrijwel geen enkele game uitkomt, is het najaar één groot feest voor iedere gamer, bijna elke week komt er wel een toffe game uit die zeker de moeite waard is. Wij sommen in dit artikel 10 PC-games (gesorteerd op verschijningsdatum) op die jij dit najaar zeker moet gaan spelen, en alvast een kleine waarschuwing je zult ze waarschijnlijk niet allemaal kunnen spelen.

Mafia 3 (7 oktober 2016)

We trappen deze lijst af met het derde deel in de Mafia-reeks van ontwikkelaar Hangar 13. De game zal net als zijn voorgangers een third-person action adventure game zijn, waarin jij als speler de rol op je neemt van Licoln Clay, een Vietnam veteraan die opzoek is naar wraak omdat zijn vrienden zijn vermoord door de lokale maffia. Dit alles zal zich afspelen in het New Bordeaux van 1968 dat gebaseerd is op de stad New Orléans uit die tijd. De ontwikkelaar heeft beloofd spelers meer vrijheid te geven, zodat spelers hun eigen speelstijl kunnen kiezen. Dit klinkt voor gamers natuurlijk als muziek in de oren, maar of Hangar 13 zich aan deze belofte houdt zul je vanaf 7 oktober zelf moeten uitzoeken.

Battlefield 1 (21 oktober 2016)

Precies twee weken later dan Mafia 3 verschijnt er een andere game met een historische setting, namelijk Battlefield 1. Battlefield 1 is het volgende deel in de populaire Battlefield-serie van Dice en zal zich afspelen in de eerste wereldoorlog. Deze setting is op zijn minst verassend te noemen aangezien er door de concurrenten van deze first-person-shooter gekozen wordt voor een futuristische setting. EA durft het dus aan om een gok te nemen en te kiezen voor een unieke setting die zoals de eerste beelden van de game lieten zien niet minder spectaculair te hoeven zijn. Wij kijken in ieder geval uit naar 21 oktober want vanaf dan zal Battlefield 1 in de winkels liggen.

Top 10 PC Games 2016 Battlefield 1 EA

Civalization 6 (21 oktober 2016)

21 oktober zal niet alleen de dag zijn waarop Battlefield 1 verschijnt, op deze dag verschijnt namelijk ook alweer het zesde deel in de Civalization-franchise. In deze game kun je het opnieuw tegen de AI gaan opnemen in een strategisch spel. Het zal in de game vooral draaien om de 4X gameplay elementen: eXplore, eXpand, eXploit en eXterminate, en dit zal zorgen voor een vooruitgang ten opzichte van Civalization 5.

Titanfall 2 (28 oktober 2016)

Titanfall verscheen nog niet een zo lang geleden (begin 2014), maar het is al tijd voor een vervolg. Respawn Entertainment is de afgelopen twee jaar bezig geweest met het ontwikkelen van de game, en zoals we op de E3 al zagen ziet de game er “smooth” uit. De game opnieuw draaien om het vechten tussen pilots en hun titans, en dit zullen vele spelers vooral tegen elkaar doen in de multiplayer modus, maar in tegenstelling tot het eerste deel zal Titanfall 2 wel een singleplayer bevatten. Een toevoeging waar sinds het eerste deel door vele fans om werd gevraagd. Deze singleplayer zal de wereld waarin Titanfall zich afspeelt meer moeten uitdiepen. Wij zijn benieuwd naar de verbeteringen die Respawn Entertainment heeft kunnen doorvoeren want het eerste deel had last van de nodige “kinderziektes”. Op 28 oktober kunnen we allemaal gaan knallen in onze titans want vanaf dan is de game beschikbaar.

Top 10 PC Games 2016 Titanfall 2 EA

Call of Duty: Infinite Warfare (4 november 2016)

Het lijkt een waar first-person-shooter slagveld te gaan worden dit najaar, want Call of Duty zal naast Battlefield en Titanfall de derde grote shooter zijn die dit najaar zal verschijnen. Call of Duty zal voor het zoveelste jaar op rij (ondanks klachten van fans) zich afspelen in de verre toekomst waarin de aarde een tekort aan grondstoffen heeft en dit heeft een oorlog ontketend tussen de UNSA en de SDF. Één van de opvallendste feiten aan Infinite Warfare is dat niemand minder dan Kit Harrington (Jon Snow uit Game of Thrones) de rol van supervillain op zich zal nemen, een rol die eerder was weggelegd voor de bekende House of Cards-acteur Kevin Spacey. Daarnaast zullen mensen die de game pre-orderen een aangename bonus ontvangen, deze gamers kunnen zichzelf gelukkig prijzen met een geremasterde versie van Modern Warfare, en hier zaten vele fans al geruime tijd op te wachten. Op 4 november verschijnt Call of Duty: Infinite Warfare en kunnen we dan eindelijk de first-person-shooter aanwijzen die zich tot beste first-person-shooter van het najaar mag kronen.

Dishonored 2 (11 november 2016)

Bethesda bracht vorig najaar één van de grootste toppers van dat najaar uit, namelijk Fallout 4. Dit najaar is Dishonored 2 het paradepaardje van Bethesda. In het vervolg op de in 2012 verschenen game “Dishonored” kun je kiezen met welk personage je wilt gaan spelen. Je kunt namelijk kiezen uit Corvo Attano (protagonist deel 1) of Emily Kaldwin (prinses deel 1). Er is in dit deel opnieuw de mogelijkheid om te kiezen tussen een stealthy- of een agressieve aanpak, een mix van beiden behoord natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Het is opnieuw mogelijk om de game uit te spelen zonder iemand te vermoorden, oftewel een pittige uitdaging. Dishonored 2 verschijnt op 11 november 2016.

Top 10 PC Games 2016 Dishonored 2 Bethesda

Watch Dogs 2 (15 november 2016)

Ook Ubisoft zit dit najaar niet stil, er mag dan wel geen Assassin’s Creed game verschijnen, maar op 15 november verschijnt wel Watch Dogs 2. De game zal zich in tegenstelling tot het eerste deel niet afspelen in Chicago, maar in San Francisco. Dit verhaal zal zich afspelen na de gebeurtenissen uit Watch Dogs.   De speler zal aan de slag gaan met het personage Marcus Holloway, een hacker en lid van de Dedsec groep die al voorkwam in het eerste deel. Dedsec claimt dat zij het ctOS 2.0 (het nieuwe computersysteem waarmee de gehele stad bestuurd wordt)  systeem zullen neerhalen. Naast een singleplayer modus zal de game een co-op systeem introduceren waarmee spelers missies uit de singleplayer samen kunnen spelen. Een andere nieuwe feature is de toevoeging van een drone, de speler zal te allen tijde de beschikking hebben over deze drone, en met deze drone zullen ook voorwerpen kunnen worden gehackt. Kortom het lijkt erop dat Watch Dogs 2 een typisch vervolg wordt met meer mogelijkheden dan in het eerste deel, maar een vergelijkbare gameplay en verhaal. Vond je Watch Dogs dus een goede game, dan is Watch Dogs 2 zeker een aanrader dit najaar. Watch Dogs is vanaf 15 november beschikbaar.

Cuphead (TBA 2016)

Tot nu toe zijn er in deze lijst alleen nog maar vervolgen voorbij gekomen, maar er komen natuurlijk ook een aantal nieuwe IP’s uit dit najaar, een daarvan is Cuphead. Cuphead is een run en gun platform indie game die in productie is bij de gebroeders Moldenhauer in Canada. In de game zul je verschillende levels moeten voltooien met zo nu en dan een eindbaas, wat dat betreft lijkt de gameplay op een game als Super Mario Bros. De game valt erg op door de gekozen art-style deze is namelijk geïnspireerd op cartoons uit de jaren ’30.  Dat dit een bijzondere game gaat worden is meer dan zeker, en wij kijken in ieder geval erg uit naar de release van Cuphead, helaas is er nog geen exacte datum voor deze release bekend, maar de ontwikkelaar heeft een datum in 2016 op de planning.

Top 10 PC Games 2016 Cuphead Indie

Outlast 2 (najaar 2016)

Na de vrolijke cartoon-style van Cuphead is het tijd voor de duistere sferen van Outlast 2. In Outlast 2 duik je opnieuw een first-person survival horror verhaal in, de game zal met andere personages en een andere setting als deel 1 komen, maar is zeker niet minder angstaanjagend. Het verhaal van de game zal zich afspelen in een afgezonderd dorpje in de canyons van Arizona, en volgt de cameraman Blake Langermann  en zijn vrouw Lynn. Zij onderzoeken de zelfmoord van een vrouw, maar komen er al gauw achter dat ze gevangen zitten in het dorpje en ze zo snel mogelijk moeten vluchten. Outlast 2 staat dus gerant voor een aantal bloedstollende momenten. Wie deze survival horror toch met alle plezier wil spelen kan in het najaar 2016 aan de slag met Outlast 2.

Telltale’s: The Walking Dead Season 3 (najaar 2016)

Telltale’s Walking Dead verhaal zal dit najaar vervolgd worden in alweer het derde seizoen van deze gamereeks. Eigenlijk is het nog vrij weinig bekend over deze game en dat doet ons afvragen of de game wel dit najaar zal verschijnen. De game werd al aangekondigd op het San Diego Comic Con panel van 2014 en is dus waarschijnlijk al geruime tijd in productie. Tot nu toe is er dus vrij weinig over de game bekend maar de schrijver van The Walking Dead, Robert Kirkman, heeft bevestigd dat het verhaal opnieuw het personage Clementine zal volgen en zich af zal spelen rond dezelfde tijd als de huidige comic tijdlijn. Ook zal de game niet, maar één speelbaar karakter bevatten, maar twee! Naast Clementine zal de speler aan de slag kunnen met Javier Garcia, dit is een karakter dat voor het eerst te zien zal zijn in deze nieuwe game. Het is dus nog even afwachten wanneer we weer met Telltale’s Walking Dead avontuur aan de slag kunnen, hopelijk is het nog dit najaar!

Top 10 PC Games 2016 Walking Dead Telltale

Tot zover deze lijst met PC-games die je dit najaar niet mag missen. Welke games ga jij dit najaar zeker in huis halen? Laat het weten doormiddel van een reactie!

What's your reaction?
Love it!
33%
Geïnteresseerd
67%
Meh...
0%
Wat?
0%
Hate It
0%
Niet leuk!
0%
About The Author
Abe Schippers
Ik ben erg divers als het aankomt op het gebied van films, games en series. Ik weet van vrijwel al deze onderwerpen wel iets af, en bij sommige franchises ben ik zelfs iets te fanatiek. Ik speur dan het hele web af op zoek naar meer info. Op PCPlay zul je voornamelijk reviews en top of flop lijstjes van mij lezen welke kunnen gaan over games, films of series. Veel leesplezier!